SFI Butik & handel

Vill du jobba i butik? Då är SFI Butik och handel rätt kurs för dig! Här lär du dig att jobba i butik samtidigt som du får betyg i SFI.

ABF Stockholm SFI Butik & handel är en ny utbildning för dig som vill jobba i butik. I utbildningen läser du kurser i både svenska och handel. Du får också göra praktik som säljare i butik. Under praktiken övar du din svenska samtidigt som du lär dig yrket.

I början av utbildningen får du kunskap om hur det är att jobba i butik, vi besöker arbetsplatser och träffar säljare som föreläser om arbetet. Du får också veta mer om vilka olika jobb som finns i branschen, hur lönerna är och andra villkor. Efter den första kursen bestämmer du om du vill fortsätta utbildningen. ABF Stockholm SFI Butik & handel har tagits fram tillsammans med arbetsgivarna i branschen.

Målet med utbildningen är att du ska få ett jobb, kunna svenska språket och fått kunskaper om svensk arbetsmarknad. När du har klarat utbildningen får du betyg och ett certifikat som bevis på vad du har lärt dig, som du kan använda i framtiden i ditt CV.

Kurser inom utbildningen:

• Orienteringskurs, 50 poäng
• Personlig försäljning, 100 poäng
• Praktisk marknadsföring, 100 poäng
• Inköp, 100 poäng
• Handel specialisering, 100 poäng

Just nu har vi inga kursstarter för SFI Butik & handel. Vi publicerar information om kursen när den är sökbar igen.


logos